24 Haziran 2009 Çarşamba

Köpürdüm de duruldum.


Göremeyenler çemkirmesinler: http://www.youtube.com/watch?v=cHmx55yZhNI

Bu adamı daha önce hiçbir yerde görmedim. Anlaşılan geç bile kalmışım. Çok neşeli, çok güzel, çok senkronize.

İzleyince aklıma geldi: Şu gey/travesti/transseksüel cemaatine borçlu olduğumuz zevki/keyfi/hayat enerjisini var ya, öde öde bitmez. Onları kenara itmeci orospu çocuklarını da gönül defterimden çoktan sildiğimi bildirmem gerek. Bir zamanlar TRT'de "Her şeye rağmen" diye bir program vardı ya, engelli insanların nasıl da hayata tutunduğunu gösteren. Bacağı yok ama illa ki basketbola merak salıyor, mutttlaka ki tango yapacak. ULAN, sanki dünyadan geri kalmak bir tek bacakla, kolla ha. Halbuki bak, gey/travesti/transseksüel olmak en büyük özürlülük hali bizde. Asıl onlar her şeye rağmen çabalıyorlar. Biz bir nefesle yaşarken, onlar ellibir takla atmak zorunda kalıyorlar. Biz, sorgusuz cinselliğimizle yerimizde oturup, zahmetsizce varolabilirken; onlar dışına itildikleri bir döngüye kendi stillerince katılmaya, hem kendileri olup hem yenik hissetmeden yaşamaya çalışıyorlar. HER ŞEYE RAĞMEN. Çift yönlü empati yetenekleriyle önyargılarımızı bir bakışta anlayabilmelerine rağmen görmezden geliyorlar, zamanın onları haklı çıkarmasını bekliyorlar. Bacaksız tango yapabilmekten daha çeşitli/saygın işler başarıyorlar da ayakta alkışlanmıyorlar.

Gey deyince de, boynunda fuları, pembe Lacoste hırkasıyla Hıncal Uluç gibi görünen zengin, yaşlı kurtları değil, her yaştan, her boydan insanı, erkek-kadın ayırmadan kastediyorum. Bir kadın olmak, bir de gey olmak hakaret değil mi bu milletin söz dağarcığında? Bir adama "hanzo" desen sineye çeker de, kocasına "ibne" deyince elli yerinden bıçaklanmaz mı bir kadın? Yine de kocalarının arkasında en büyük gey karşıtı olmuyor mu karıları, sabahları Kuşum Aydın ağzını gevrettikçe gülmelere doyamadıkları halde? "Aman, evlerden uzak" diye tahtaya vurulmuyor mu gey olmanın lafı geçince? Geyliği, sapkın cinsellikle, gönüllü/zevk için yapılan fahişelikle bir tutmuyor muyuz? Geylerden herkesten çok korkmuyor muyuz, o bastırılan fosforlu renklerini saçacaklar bir anda da, rezil rüsva edecekler bizi diye?

Doğuştan kadın olandan bile daha feminist bir transseksüele buyrun. Ben bu insana, oğullarının penislerine tapan; o penise, o boya, endama kimseyi layık göremeyen klasik Türk annelerinden daha çok saygı duyarım. Kız evlatlara, erkeklerden farklı davranan kadınlardansa böylesini bin defa yeğlerim. Kocasının/sevgilisinin karışmasından, sözlü/fiziksel şiddetinden, yasaklamalarından içten içe zevk duyan, tüm o güce tapan gençkızlardansa, böylesini daha layığıyla kadın olarak tanımlarım. Kadınlığı memeyi, bacağı açmak sananların, o yüzden Mahmut'ları yola getirene kadar manzara açmayı bilip de, parmağa yüzük takılması beklentileri yüzünden suyuna gitmek taktiğiyle bacağından, göğsünden utanıp kapatan tüm kadınların ince hesaplarından korkarım da Taksim'in orta yerinde midye satarak geçinen transseksüelden korkmam. Başka iş verilmediğinden fahişelik de yapacak, yolda yürürken sıradan insan sınıfında görülmediğinden tacizlerden kurtulamayacak, örgütlenmeye çalıştıkça en iyi ihtimalle yokmuş gibi sayılacak bir transseksüelin, tüm bu toplumsal dengesizlikleri erkek bedenindeki kadın ruhuyla algılayıp, dile getirmekten korkmamasından ders çıkarırım, Esmeray'ın önünde saygıyla eğilirim.

3 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

"Kadınlığı memeyi, bacağı açmak sananların, o yüzden Mahmut'ları yola getirene kadar manzara açmayı bilip de, parmağa yüzük takılması beklentileri yüzünden suyuna gitmek taktiğiyle bacağından, göğsünden utanıp kapatan tüm kadınların ince hesaplarından korkarım da Taksim'in orta yerinde midye satarak geçinen transseksüelden korkmam."

Aynen. Zaten bu biraz bizim neyi normalleştirdiğimizle alakalı. O kadının ikiyüzlülüğünü göre göre alışıyoruz, herkes alışıyor. Sorsan ikiyüzlülük, dürüst olmamak en kötü huylardır fakat şu durum kimsenin dikkatini çekmez. Ama transseksüel aynı ahlak anlayışını tersyüz eden, ahlakı da her şeyi gibi bacağının arasında olanları korkutan bir imge. Evlenmek için her ikiyüzlülüğü, her yüzsüzlüğü yapan kadınsa adeta şerefli.

Öte yandan erkeğin zaten "zikim de zikim, o benim her şeyim" duygusunu aldın mıydı mis gibi, pamuk gibi bir tür çıkıyor ortaya. İnce ruhlu ve süper üretken olabiliyorlar (süper iletken?). Enerji başka bir yere kanalize oluyor resmen.

Metin dedi ki...

ben istanbul'dayken kusum aydin'in metamorfoz gecirmis hali butun kanallari dolasiyordu, tavsiye ederim. adamin gozlerine degisik birseyler gelmis, bir dibe carpip geri gelmislik, bi kum cikarmislik hali var.

Elmoş dedi ki...

Gördüm ben o Aydın hallerini. Sacitaslan'dan izledim. Biz onu ağzında düdükle rap yaptığı zamanlardan biliriz: http://www.youtube.com/watch?v=XJ1Fkyqaxxc