17 Mart 2009 Salı

Tekniska Museet

ISO'nun canına abanmışım, sonra fotoğrafı açınca cep telefonuyla çekilmişcesine çizgili oldu. Artistlikten değil, renk kendiliğinden. Aynalı oda. Hande Yener klibi gibiyim, gördün mü? İndigo'da bir electroclash grubu konserinden çıkmış, kokosunu çekmiş bir Hande Yener klibi gibi. "Niye öyle diosun ağbeaa, kadın aştı kendini. Kabullenemiyorlar." Sanatsal arkadaşlarıma selam olsun. Biriniz klavyeyle şöyle bir atraksyon yapamadınız! HEYHEY!
Türkiye, Japonya'yla kardeş ülke diye vize istemiyorlar. Ammmaaa, uçak bileti Barış Manço discountsuz. Boşuna özenmeyin bu işlere gençler.
Bu fotoğraf her türlü iş yapar. Hiçbir iş yapmasa wallpaper olur.
Korsan bizim sektörü de vurdu AĞĞĞBEAAA! Adamlar müzede korsan ürün bölümü açmışlar. Halbuki biz, bu işe bir ilçemizi verdik: Eminönü.
Böyle şeyler de vardı.
Bunla konuşmaya kıyamaz insan. Jelibon gibi atar ağzına vallahi.
Oyuncak kap-kacak görücem de çekmiycem, ha? In your dreams, baby!
Uzaycıyız ezelden.
"Nasıl ama, ışık saçıyor AHEAHYEOHEAHO" diye gülüyoruz. Tinerci çocuklar gibi konuşuyoruz.
İstikbal göklerde. Yine de bu işlerden çok anlamam. Görkemli diye çektim.

'e gittik, yarısında fotoğraf makinasının pili bitti. Oytun, "Oynayan eller kollar, gözler varmış" diye reklamını yapmıştı. Halbuki o seksiyonda öyle robotik bir içerik yok. Asimo yok. Yok işte. Her şey eski. Kırık dökük. Sanayi devrimi öncesi buharlı, kaldıraçlı, çevirmeli, döndürmeli kollu alet edevatlar. Ben FMci miyim ULAN? Fizikten 11 soruda anca 3 tane yapmışım zaten. İsyanım dağlara.
Sonra telefon, teleks cinsi iletişim şeyleri olan bir katı gezdik. Bir yandan sanatsal/felsefi dokunuşlar, bağlamlamalar. O kısımda biraz coştum. Uzay kısmı da fena değildi.
Bir de çocuklara yönelik olduğundan şüphelendiğimiz fiziksel performans ölçme ve göz yanılması üzerine kurulu, böyle lazerli mazerli, elini ışığın altına sokunca şarkı çalmalı, aynaya bakıp tersten yazı yazmalı bir bölüm vardı. En çok onu sevdiysem de fotoğraflaması güçtü. O yüzden şeyetmedim.
Şimdi buraya ufak ufak fotoğraf koyayım da hele.

1 yorum:

bop dedi ki...

ben tvde görmüştüm ama çok güzeldi. robot orkestra vardı...