25 Aralık 2008 Perşembe

Güneş hadisesi

Bir süredir İsveç'ten haberler vermediğimin farkındayım.

Hemen blogumu takip eden arkadaşlarım için söyleyeyim; geçen gün bi iş ettim sonra açıklamadım öylece kaldı. Başlık koymuştum thelocal.se'den. Traffic agency bans reverse oral sex diye bir haber görmüştüm siteyi gezerken de, beğenip kendime başlık etmiştim. İçerik tabi bambaşkaydı benim yazımda. Sonra bi ara da başlığın sebebini açıklayacaktım. Haber şöyle;
İsveç'te plakayı istediğin gibi veriyorlarmış da, çoğu piç kurusu oral sex olsun, yalarım, yutarım temalı plaka isimleri istiyor, tabi polis vermiyor. Ondan sonracıma bunlar da polise ters tur bindirmek için dikiz aynasından okunduğunda düz olarak oral sex yazacak biçimde X32IARO diye plaka numerosu istiyorlar. Tersten bakınca oral seksimsi bir şey okunuyor ve aynı ortaokulda aniden cinselliğini keşfetmiş, pipisi kalkmış, bıyığı terleyen çocuklar gibi bu İsveçli arkadaşlar da OHOHOHOHO diye gülüyorlar. Ama trafik müşavirliği bunları ne mutlu ki teşhis etmiş ve bu tip plakaları vermiyormuş. Olay buymuş.
Haberin sadece başlığını okuduğumda İsveç'in ne kadar da insancıl ve cinsel haklara saygılı bir ülke olduğunu, trafikte sadece ters oral seksin yasak olduğunu, düzünün ise serbest olduğunu düşünmüştüm. Tersinin nasıl gerçekleşebileceğinin takdirini ise Türk halkına bırakmıştım.
Her neyse. Bunu burada açıklamış olalım. İlerleyelim. Güneş hadisesini de daha sonraya bırakalım.

1 yorum:

Northx dedi ki...

işte refah ülkesinin hali başka. adamların motor vehicle departmanında tersten oral seksi nası yazabilir bizim hınzır çocuklar diye düşünüp bunları eleyen bir insan grubu var.