20 Şubat 2012 Pazartesi

Şipşak

Her tür kuşla cinsel deneyimimin ardından, bir süre önce leyleği arzulamaya, "küçük Polaroid makinalardan isterim" diye tutturmaya başladım. 5 yaşa kadarki küçük çocukların oynayacağı bir oyuncakmışçasına köşeleri iyice yuvarlanmış beyaz bir kare, üstünde de kafam kadar bir yuvarlak tuş. Diğer Polaroid makinalardan bildiğimiz üzere, çeker çekmez hemen kapı gibi (üst üste konmuş iki kibrit kutusu boyunda) fotoğrafı diğer ucundan çıkarıp eline veriyor. Fakat Taksim Meydanı'ndaki şipşakçı amcaların yaptığı gibi, fotoğrafı alıp güneş ışığıyla temas ettirmemeye özen göstererek bir defterin arasına sıkıştırmaya gerek kalmıyor. Ve şu mekanizma benim için otuz yıldır bir gün olsun büyüleyiciliğini yitirmedi, yitirecek gibi de görünmüyor.
Bedside table on the kitchen table (2012)
All rights reserved, all wrongs reversed.

Çekilen fotoğrafları önüne koyunca, insanı az zamanda büyük işler başarmış ve hayatta bir an belirip derhal yok olan nice güzellikleri derhal yakalamışlık illüzyonuna doyuran Polaroid maceramla, yeri geldikçe bu blogu renklendireceğimi ümit ediyorum.

2 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

makinanın da bi instagram fotosunu isterik.

Elmoş dedi ki...

Instagram teknolojisine kucaklaşmadım daha, sen gel afilli fotoğraflarını çekersin makinanın da, benim de. Sanki kameranın oracıkta olduğunu bilmiyormuşuz gibi, gazeteden röportaja gelmişler gibi havalı fotoğraflar da çekeriz.