25 Ekim 2009 Pazar

Boom Boom Pow


"İkimizin resmini çıkarsınlar yanyana" isimli türküyü sizden düet beklerim.
Men in extremely white: İlki Pitbull, ikincisi tabiyki Bedük.

Pespayelikten dökülen bir grup var ya, Black Eyed Peas. Bir tane kız koymuşlar gruba, bir de üç adet zencili, kızılderili tipi ortaya karışık çekmişler. Kızılderili olanın böğründe bir yarası, bir izi var galiba ki, ne zaman bir videolarına denk gelsem çenesine kadar gelen boğazlı kazak giyiyor. Yaz kış demeden, boğazlıyla dans ettiriyorlar çocuğu. Misyonları dans şarkılarından ibaret bir repertuar genişletmek. Slow parçalar yapacak bir sinerjileri de yok grupcak. Hep "bastır Cimbom", stadyumlarda sözleri değiştirilerek rakip takım taraflarına laf sokacak, annelerine selam edecek stadyum hitleri. Bumbupav'ın fenafillah, beyin uyuşturan etkisini de bu esnada keşfettim, İsveçlilerin çöp müzik bağımlılığı sayesinde. Çünkü televizyonda karışık albümlerin reklamı çıkıyor bazen, benzincide otuz milyona satılıyor bu bestofthebest şeyi. Albümün bünyesindeki her grubun her şarkısına sabrı olmayana hazır parti soundtracki. Bumbupav, modern zaman kokocamboları, Lady Gaga'dan Poker Face. Böyle bir karmaca. Os milyona.

O karmada Pitbull diye bir adam var, Papiçulo janrından bir şarkı söylüyor. Ne zaman görsem (olmayan) saçlarından yakaladığım Bedük aklıma geldi. Bilmeyenine, diğer gurbetçilere, TGRT Dış Hatlar ekibimize öğğğğreteyim: Türkiye'de Bedük diye bir adam vardı, İngilişçe parça yapıyordu. Seviliyor muydu, o kadarını bilemiyorum. Evropa işi klip çekiyor, yabancı dilde şakırken insanda en azından ağlama hissi uyandırmıyor. Ehven-i şer diyelim. İşte bu Bedük, kendine köpek cinsini mahlas edinmekten çekinmeyen Pitbull'a hayvancasına benziyor. Buradan tüm Bedükseverlere ofansif konuşmadığımı, isterlerse Pitbull'un varlığını şarkı indirmeye üşenen gençliğin Winamp'i Youtube'dan teyit edebileceklerini şey yaparım.

Aa, bu arada aynı albümde bir de şu aralar İsveç'te her yerde, her bestofthebeast toplamasında olan Milow'un Ayo Technology isimli şarkısı da var. Adını "ve-yoo tadaolassase" şekliyle bildiğim için şimdi gerçek adını öğrenince bir mini şok yaşadım. Bu akustiromantik, radyodostu/gönültostu çöp şarkıda bile teknoloji, hem de Ayo Teknoloji Ltd. Şti. Valla insanlık kalmamış, bitmişiz ağbea. Biz küçükken Babylon Zoo diye bir gruptan, Space Man isimli bir şarkı çıkmıştı; yine aynı senelerde Tupac'li California Love. Number One'da klipleri dönedururdu. Geleceği, on sene sonrayı falan bir Mad Max, Waterworld dekoru benzeri görselleştirirdi bunlar. Halbuse üstünden onbeş sene geçti belki, ortamlar ne çöle, ne göle dönmedi tamamen. Ayı postunu bağlayıp bele, tumbabumba çalmadık bak. En kötü, teknoloji slova da sızdı ince ince. Cep telefonlarına kulaklık takıp, başını cama dayayarak sabahları serviste slov müzik radyoları dinleyen arkadaşlara selam olsun.

3 yorum:

jeuparti dedi ki...

benzerlik tespiti muhteşemmiş giydikleri beyaz sünnet kıyafeti tadında takımlarının markası bile aynı sanırım.

bu black eyed peas te fergie olmasa kim dinler sorarım? kız yine kurtarır kendini solo takılır olmadı da diğerlerini bilemem.. bir ara bunların arasında bir husumet olmamış mıydı koko dan bişiler sanki. o şarkının orjini de 'bum bum bum daldan hop dala uçtum' muş diyolaa...

son olarak bu eyoo aymtaydoyuzing teknolojii şarkısını katerine diye bir kız negzelde coverlamış millow dan daha başarılı buldum demek istedim. teknoloji ve cinsellik satıyor işte.

Elmoş dedi ki...

Fergie de sevmiyorum, sevmemekten de yoruldum artık. O da bir emir kulu, o da bir proje. Solo da koro da yenecek yutulacak gibi değil. Sulu da kuru da, keza.

tomwood dedi ki...

balıkçı yaka online adam var ya, son videolarında açmış boynunu sonunda, herhalde nip ve tuck ettirmiş en guzelinden, gecen gorunce aklıma dustun, solicektim, sen yazmısın bile.