8 Kasım 2009 Pazar

Tey Key


Yanlışlıkla buldum da, yahu... Yahu... Lise matamatik hocası gibi kifayetsiz "yahu"lamaya başladım. Ben bu Kamer Taradağlı'dan fena utanıyorum. Vallahi. Bu adamla ilgili iki defa yazıya başladım, gazım kaçtı. Bitiremedim HOCAM. Öyle bir kompileks, öyle bir saçmalık yumağı ki; nereden tutsan elinde kalıyor. Amarıkan yapımı bir filmde oynadı diye ortalığı yıktıydı ya, eks aşkı Denise Acquia da var, bi de öbür kısa saçlı kız. Adını bilemedim. Afişte bir çocuk korosu, herkesin rolü eşit. Hepsi sırayla konuşuyor. Kamerciğim de Teksıstommiks aksanıyla konuşuyor. Bu kepaze kadronun içinde. Pis oynadığı yetmiyor, bir de çöküp kalkıyor. Hollywood yapımında oynadık biz, diyordur içinden. Oy ne güzel kuşmuşam. El de bana hayran, ben de bana hayran. "Ferhunde Hanımlar"da Nevzat'ın nişanlısını oynar da bölüm başı iki cümle ederken, kim bilebilirdi ki böyle dünya çapında şey olacağımı.

Ferhunde Hanımlar döneminden şu alttaki fotoğraf Tamer Karadağlı'nın lise yıllık fotoğrafı gibi geliyor bugünkü kırçıllı gri duruşunun yanında. Kravatı yana kaymış yakasının üstünde başka yöne bakan yüzü, seneler sonraki hayat şartlarından habersiz, kaygısız dalgacı gülüşü ağzında. Benek benek sivilceli, ağzı burnu şişmiş ergenlikten, fotoğrafçının arkasında ona el kol eden kankalarına laf yetiştirirken gözler yarı kapalı. Bir sene boyunca 12 hocanın not defterinde öyle, o dalgacıdavut bakışla mühürlenecek. Teneffüste birbirini duvar köşesinde bacak arasından mıncıklamalarla, karambolle tehdit ederler ya, aynen öyle bir bakış. OLUM, ananıs. Dur bir ananıs. OLUM, iki dakka akıllı olun LAN.

5 yorum:

soultaker dedi ki...

kanayan bi yaraya parmak basmişsin harbiden ..lakin soz konusu Tamer Karadagli olunca kelimeler kifayetsiz kaliyo ki sen bile ya cok yuklenmiyim demişsin ya da kitlenmişin bi ince yazarken ki ılımlı bi yazı olmuş Kamer içün :)

Elmoş dedi ki...

Üzülüyorum doğrusu, bu ülkede meyve veren ağacı taşlıyorlar. Tamerk Ara Dağlı da dünya çapında, çok önemli bir piyanistimiz sonuç itibariyle.

Çetin Cem dedi ki...

yaa :( uzuun bir ağza sıçma yazısı geliyor diye keyifle okumaya başladım, dan diye bitti :( anladım, yüreğin kaldırmıyor bu adama bu kadar zaman-emek-işgücü harcamayı, ama yine de hayal kırıklığına uğradım. daha çok geçirme istiyoruz!

soultaker dedi ki...

Her nekadar Şahan'ı cok sevmesem de super bi Tam Erkara Daglı taklidi geldi aklima link veriim merak eden baksın ...
http://www.youtube.com/watch?v=OAD7THv14m8 ( 3.40 a fast forward ...)

p.s Error Buyukburc yasızı isterük!

Elmoş dedi ki...

Bir fırında Tamer, bir de ekmek arası Erol. Hemmen geliyör. Yanında fanta/kola/ayran ister miyiz?