9 Kasım 2009 Pazartesi

Etten duvarlarla ördük anayurdu bir baştan.

Geçen sene miydi, bir Cumartesi Kulturhuset'te iş ve işçi bulma fuarına gittik. Camdan alttaki fotoğrafı çekmeye çalıştım. Bir süre debelendim, azimle. Titriyor, buğulanıyor. Olmuyor. Sonra Serhan makinayı eline aldı ve direktiflerim doğrultusunda bu fotoğrafı çekti. Yani fotoğrafın sanat yönetmeni benim. ŞAKA ŞAKA. En büyük Serhan.

Bir sene sonra fotoğrafa denk gelince farkettim; haftasonu olmasına rağmen sokakta onbeş-yirmi kişi yürüyor adeta. Adamlar yalnız ağbea. Herkeş evinde oturuyor, hep içine kapanmış midye gibi. İnsan sokakta gezip de eve döndüğünde gözü doymamış oluyor ete. Bizim etten duvarların yanında, lafı olmaz buranın. Omuz omuza, yan yana, can cana o Bahariye'de yürümeler, o İstiklal'de tek sıra, marş marş haller. Marşmelov olduk Atam. Bu arada 10 Kasım için Konşolosluk resepsiyon vermiyor, zaten 29 Ekim'de de çağrılmadık. Bir ufak kadehle nane likörü ikram edeceklerdi halbuki, cumhuriyet şerefine. İçtirtmediler.

"Türkiye tek yürek, tek bilek oldu" derken bunu kastediyorlar.

5 yorum:

n dedi ki...

Ayip etmisler, niye davet etmediler?

p.s. Evet, bizim aktivite de 29 Ekim kutlamak maksadiyla yapildi, ama oyle davet durumu yoktu, fahis fiyatli biletler vardi, gozlerim doldu parayi verirken,hatta hala bagrimda ince bir sizi kaldi.

Elmoş dedi ki...

Kim çıkıyormuş bari? Fatih Ürek falan olsa neyse ne, verilir. Sahnesi çok iyi, çok güzel eğlendiriyor diyorlar. Hatta eğlendirirken öğretiyor olsa, doktoramızı alırmışız çıkışta, o derece. ŞAKA ŞAKA.

n dedi ki...

Aman ne olacak, tabi ki dansoz ve amator muzik grubu. Ustelik cekilis vardi, dandik bir nazarlik bile cikmadi bana. Artik kusacam dansoz gormekten, avrupada da boyle mi acaba. Alakali alakasiz her aktivitede, cikcidi cikkidi bir dansoz firliyor.

Jamini dedi ki...

bizde cikmiyor,onun yerine her sene yeni bir süprizle karsilasiyoruz. mesela bu sene portatif bir pota ve pon pon kizlar vardi.

biz bir yandan rakilarimizi icip aydinlik ve uygar bir türkiyenin hayallerini kurarken,diğer yandan bu pon pon kizların o portatif potalara ziplayip smac basmasini izliyorduk.

Elmoş dedi ki...

Bizimkinde dansöz oynamıyordur da, ayı oynuyordur ayı. Gurbetçilerin kendinden oyun modu var, klarneti duydum mu popolarından itmeli füze gibi ayağa kalkıyorlardır. Gerdan kıra kıra oynuyorlardır. Hatta oynuyollardır.

İmza: Elit Pastanesi