16 Kasım 2008 Pazar

İsveç karı

Geçen gün kendimi Google'latıyordum. Herkes gibi. Bir yerde okumuştum, herkes bir gün içinde kendini Google'lattığı kadar işe yarar bişeyler yapsa bilmemneler düzelirmiş. Düzelir. İnanırım.
Google'latınca ne çıkıyor gerçi, baro listeleri, Stockholm Üniversitesi dökümanları vesaire. Ad soyad harici daha advanced kelime öbeği aramalarımdan birinde Barış'ın bozukplak.net sitesinde yazdığım kafa girmeli, ayıp mayıp yorumlar çıkıyor. Rumuz olarak da İsveç karı demişim. Sonradan görünce çok güldüm. Biz karı kelimesiyle kar kelimesi üzerine bin tane espiri üretmiş, entellektüelliğin doruğunda bir ırkız, biliyorsunuz. Bilmez misiniz, siz de Türksunuz. İşte ondan dolayı İsveç karı yazınca sonradan gülüyorum. Pis pis gülüyorum.
Burada ilk kar yağdı. Beş dakkada tuttu da. Çok güzel bir ortam oldu. Kar, sıcak ev, Türkiye'den getirilmiş hazır sahlep, pencere kenarı falan. Öyle ki, günlerdir anlatacak zilyon konum vardı, hepsini unuttum gitti.
Nefis şeyler:
Kırtasiyeden alınan yeni bir kalemin, yeni bir bloknotun hevesi.
Kitapçıdan alınan yeni bir kitabın kokusu ve hevesi.
İsveç bloguma çok ilgisiz kaldım son günlerde, bomba entrylerimle geri gelicem. Az kaldı.

9 yorum:

Northx dedi ki...

eskiden filmlerde vampir aynaya bakıp da kendini göremeyince vampir olduğunu anlardı, şimdi insanlar google'dan aratıp kendini bulamayınca yeteri kadar ünlü olmadıklarını mı anlıyor acaba. bu konuda bana yardımcı ol mira, elinde sahleple kedi gibi cam kenarına kıvrılmakla geçmiyor bir takım şeyler.

Ali dedi ki...

bu başlığı okuyunca ben de pis pis gülerken yakaladım kendimi bir baktım sen de yazmışsın pis pis gülmeyi,daha bir gülümsetti..
isveç karı,urfa kebap =)
ps.tabi asla kabalaşmak gibi bir amacım yok =)

Elmoş dedi ki...

Blogda arkeolojik kazılar sürüyor. :)

Gözüne sağlık, afiyet olsun.

Ali dedi ki...

öyle oldu, arkeolojik kazı,artık huy oldu çıkmaz.
Çok güldürüyosun bazen de hafif üzüyosun(ananem aynı hikayeydi)..bazen kendime senin yerine kızıyorum,puzzle ın parçalarını birleştirecem aklımca.Güzel ama bravo diyorum yürekli birisin,ya da insanlar böylemiymiş diyorum açık yürekli,ama böyle olmak gerektiği muhakkak.
ps.Kazılar rahatsızlık verdiyse affola,çoğu zaman geçicidir,biliriz.

Elmoş dedi ki...

Hiç öyle şey olur mu, rahatsızlık falan. Okunsun diye yazmışım, koymuşum. Ne mutlu ki sabredip okuyorsun. Sevincimden dedim. Ben unutsam da, okuyana yeni tabii ki.

Ali dedi ki...

sabır ne kelime,sabır ne kelime.
bitmesin diye yavaş okuyorum bazılarını,çayı hüplete hüplete =)

umarım tezin tez elden bitmektedir,okudukça konulara iyice vakıf oldum artık :)
elmoş-trivia da top çekerim

Elmoş dedi ki...

AHAHA. Sen de benim tezimi yazıyorsun yani yavaştan. :) Blogun böyle bir asimetrik tanışma etkisi var. En son Deviantart'ta kısa öykülerimi okuyan, onlar dışında benimle ilgili hiçbir şey bilmeyen biri kontak kurmuştu da... O ana kadar elimden okudukları sadece edebiyat olduğu için blogumu bulduktan sonra gerçek hayatta konuştuğum dile hayli şaşırmıştı. Doğrudur, blogumu okuyan daha gerçekçi şekilde tanıyor beni.

Bir de şöyle bir durum var; blogumu MSN'de, Gtalk'ta, orada burada tanıtmadığım için arkadaşlarım bilmiyor. Rahatım bozulmasın, lafımı sakınmak zorunda kalmayayım diye herkesten gizleyerek bu günlere geldim. :) İzleyici listemdeki birkaç kişi dışında, kimseyi tanımıyorum. Bu birkaç kişinin bir kısmıyla da yorum yaptıkları zaman tanıştık, sonradan arkadaş olduk.

Böylesi daha adil geliyor. Bunca yıllık ağdalı dostlukların hatrından falan kaçıp, sadece yazdıklarımdan beni tanıyan, dolayısıyla minimum önyargıyla yazdıklarımı sevenler bana yetiyor.

Ali dedi ki...

Bak bu asimetriden ben de biraz bahsedecektim,sonra unuttum. Daha doğrusu nasıl ele alacağımı bilemedim..
çoğu arkadaşın değilse, bu kadar insanın takip etmesi güzel bişey.
umarım benim nacizane yorumlarım,ilgim de seni memnun ederde, beni de arkadaşlarının arasına katarsın.
Ben de blog yazma işine girsem diyorum,ama blog denemeye cesaret edemediğim bir tür :p neden dersen tanıdık-tanımadık ne buyurur,olmadık yerde belden aşağı laf mı sokar vesaire..ben aşırı hazır-cevap biride değilimdir,başım gözüm yarabere alır,durduk yerde canım sıkılır felan ne bilim..
ama bir blog a başladım,sen sebep oldun elmoş..
benim mailim profilden görünüyor,sen bir mail at ona, ben de sana linki yollayim,politika ile ilgili şeyler(public ama sözde!çünkü tek ziyaretçi hep benim ahahaha),en azından asimetri biraz olsun bozulsun,ödeşelim.
Tanıdığım en harika insanlardan birisin bence, ne desem(deseler) fazlasını ve daha doğrusunu anladığını keşfettim =)

Elmoş dedi ki...

Çok teşekkür ederim söylediklerin için. Hele tanımadığından duymak, böyle bir vesileyle, çok güzel. Yazdıklarımı ikinci kere okumadan bloga publish ettiğime pişman olmadım hiç, şimdi gururlandım bile.

Sağ ol. :)