2 Aralık 2010 Perşembe

Geldik işte buralara. Kucak dolusu kucaklar, Boston'dan. Şu iki cümleyi ne büyük ızdırap içinde yazdım, keşke okuyan gözler bilebilse. Bilse de bir ses çıkarsa. Ses çıkarsa da anlasam, burada yalnız değilim. Halbuki yalnızım be atam, öyle de yalnızım. İçimde göz göz olmuş sıkıntılar eskaza kazağımın yakasından veya eskimiş bel lastiğinden dökülüverse, bilye gibi parkenin üstüne delibozuk saçılıverse. Buraya yazmaya elimin varmadıkları bir saçılsa. Var ya. Siyah-beyazlı/sepyalı kahır defteri temalı bloglar kenara açılır, yürümem için. Kameraya yaklaşırım, gözümde bir damla yaşla. Elimle kamerayı sevgilimin boynuna uzanır gibi tutarım kibarca. Uuu, bir anda yerden yükselirim ve kameraya sevgilimmiş gibi bakarak şarkı söylemeye devam ederim. Şarkı da nereden çıktı, dememek lazım. Izdırabı ilmek ilmek şarkıya yedireceğim, dinlenilir hale getireceğim. Öbür türlü kimseye dert anlatılmaz, herkes başını öbür yöne çevirir.

Hristiyanlıktaydı değil mi öbür yanağını çevirme hikayesi? İşte, tokat atıyorlarmış adama, ya da adama tokat atmıyorlar ama atsaydı nasıl olmalıydı gibisinden bir akıl yürütme vardı ya.. Efendim, o da tokat atmasın, öbür yanağını çevirsin. İşte, onun 21. yüzyıla layık, son modeli bu. Karşındaki sana ağlarsa, yüzünü öbür yöne çevir. Ki görme, görmezden gel.

8 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

Deme lan öyle, biz hep düşünüyoruz seni, Elmoş naptı acaba diyoruz. Mail atsam iyiymiş ya, online olursun diye beklediydim.

RanaR dedi ki...

hadi hayırlı olsun beybijo! kalbimiz seninle. türkün gücünü göster gevura! muk muk!

Elmoş dedi ki...

Desteklerinizle büyüyoruz.

Türk'ün akılalmaz gücünü öncelikle İsveç'te test sürüşüne tabi tutmuş idik. Şimdi Birleşik Devletler'de gücüüğme gidiyoo-o-o-or böyle yaşamak.

jeuparti dedi ki...

yürü be, kim tutar! gururumuzsun allı şanlı elmoş hehe

şaka şaka çok seviyorum, muaah

Elmoş dedi ki...

Bilmukabele Jöjö. Kimse tutmuyor, elimden tutan yok hakkaten.

bin dedi ki...

aaa uzme beni. arkadas ayarliym mi sana harvarddan? kaynastiriym mi tatli birileriyle? valla bak..ayricana daha once de soledim atla gel bi otobus ny'a. sana limon rendeli anane keki yaparim.

Elmoş dedi ki...

Buralardan bizi kaynaştıracak kimin-kimsen varsa çok seviniriz. Arkadaşlıktan, sosyallikten kimse ölmemiş. :) Limonlu anane keki konusunda zaten hep mutabıkız, hele bir EnVay'a gelelim.

İpek Sözer dedi ki...

kız yok hristiyan değil o bizim ömer hz ömer; bana tokat atana ben de öteki yanağımı çeviririm gibi bişeylerdi. tööööbeeeee yılbaşı yılbaşı günaha girecem...