5 Mayıs 2010 Çarşamba

Karşılaştırmalı edebiyat

Bu başlığı kaç milyarıncı kez atıyorum, artık ben de sayısını unuttum.

Shear Genius diye bir program var burada, çöp yarışmalardan bir tanesi. Top Model, Project Runway gibi yarışmacaların ardından, bir de kuaförler yarışıyor, bir nevi "Kuafördeyiz". Bugün bir de baktım, yarışmacılardan biri Cansever! Türküde tutturamayınca, saç işine girmiş. Şakaşaka. Buradan tüm Canseverseverlere selam olsun.

Cansever kopyasının adı Dee imiş.

Yan bakınca Cansever'e benziyor, değil mi? Cansever hastalık sebebiyle azıcık Pisa Kulesi versiyonu kaçıyor. 45 derece eğimlisi gibi.

Allah sonunu benzetmesin. 

Son derken;
Cansever yarı-ünlü gibi bir kadındı bir zamalar bu piyasada. En azından türkücü talk showlarında az ünlü ve önemsiz olduğu için stüdyoya ilk davet edilen, koltuğun en köşesine oturan ve öylece unutulan konuklardan biri oluyordu ara ara. Sonra evlendirme yarışmalarından kaynana Semra'nın oğlu Ata'nın fevkalade şüpheli ölümü esnasında yanında olduğunu öğrendik. Beraber karanlık, ucuz arkasokak barlarında sözde bir turneye çıkmışken, Ata bir gece ansızın ölüvermişti ya. Anne dırdırından mı, ekstasi çakmaktan mı, anlaşılamamıştı. Yazık, bu gariban işi turneye çıkarken annesinden cep harçlığı isteyen bir zavallı oğlandı Ata. Peki Cansever ne biçim ünlüymüş ki Ata'yı peşine takıp kanka ediyor? Enteresan. Bir insan evlendirme programında birkaç hafta için ünlü olmuş, karakteri annesinin parantezine girince bile tamamlanamayan biriyle ne gibi sohbetler kurabilir? Türkü diyorsun ablacığım, o konseptte fırça bıyıklı bir takım abilerle fosur fosur tartışmak varken, Ata niye? Ekstasi, esrar kardeşliği belki. Leşo tayfa.

1 yorum:

jeuparti dedi ki...

intizarlar alınmasın ama bu arkadaş cansever den çok intizar ı andırdı bende. saç stili olsun, kıyafeti olsun, efendime söyleyeyim duruşu bile aynı. pantolonda bir de zincir sallansa tam olcakmış, ama olsun dee aksesuar sevmiyor demek ki.